fbpx

Tälläinen on oma arkiaamun mindfulnesshetkeni kahvikupin ääressä. Toimii äärettömän hyvin myös iltateen kanssa tai vaikka autossa termosmukin kera kun on tipauttanut lapset päiväkotiin ja kouluun. Kokeile voisiko se tuoda sinullekin yhden tietoisen rauhoittumisen hetken päivääsi, yhden kymmenminuuttisen, joka on vain sinun.

 

Keitän kahvia ja valitsen lempikuppini. Istun alas. Siirryn ajatuksistani tähän hetkeen, siinä pöydän ääressä. Nyt on vain nyt. Työpäivä ei ole vielä alkanut, tässä hetkessä ei ole tekemättömiä asioita, on vain tämä hetki jossa kaikki on hyvin. En selaa lehteä tai puhelinta, en avaa tietokonetta.

Otan kahvikupin käteen. Tunnen sen lämmön ja materiaalin, sileyden, epätasaisuudet. Tuoksuttelen kahvia. Hengittelen syviä, rauhallisia hengityksiä. Annan kupin lämmittää käsiäni.

Maistelen kahvia pienin siemauksin ja nautin. Tunnen, kuinka lämpö leviää sisälläni samalla kun kahvi laskeutuu vatsaan. Millainen jälkimaku kahvista jää? Maltanko antaa sen vielä jäähtyä, maltanko nauttia tuoksusta?

Nauti kahvisi rauhassa, tunnustellen, siemaus kerrallaan. Ei ole muuta, vain sinä ja kahvi ja tämä hetki. Tässä hetkessä, juuri nyt, on rauha ja onnellisuus. Tästä tulee hyvä päivä.

Ihanaa päivää,
Kirsi

Kategoriat: Mindfulness

0 kommenttia

Vastaa