fbpx

Perehtyessäni itsemyötätunnon ja itsetuntemuksen kehittämiseen mindfulness- ja meditaatioharjoitteiden avulla sekä näiden ominaisuuksien vaikutusta johtamistaitoihin, kuuntelin Harvardin professori Bill Georgen luentoa Becoming a Mindful Leader. George tiivistää johtajuudesta mm. näin: Most leaders fail because lack of self awareness.

Self awareness kääntyy suomeksi usein itsetuntemukseksi. Siinä on kuitenkin hienoinen vivahde ero alkuperäiseen. Awareness on tietoisuutta. Se, että tiedostaa omat tunteensa, ajatusmallinsa, automaationsa, tapansa reagoida ja niiden syyt, auttaa paljon sekä itsensä että muiden johtamisessa. Voidakseen tulla tietoiseksi, tulee tutkia ja havainnoida. Se on jatkuva prosessi, havainnoida tilanteita, tunteita, ajatuksia ja omia toimintatapoja.Tässä mindfulness on jäätävän hyvä väline. Kun tietoisesti olet läsnä itsellesi arvottamatta tunteitasi tai ajatuksiasi, tutkien uteliaana ja hyväksyen sitä kuka olet ja miten toimit, avautuu ihan uusi sisäinen maailma. ”Don’t try to impress people. Let them be impressed by who you really are”.

Vain oppimalla lempeyttä itseäsi kohtaan ja tuomalla työyhteisössä esiin myös haavoittuvuutesi ja omat virheesi, ruokit ilmapiiriä, jossa muutkin uskaltavat kokeilla ja epäonnistua. Tämä johtaa luovempiin ratkaisuihin ja siihen, että asiat etenevät nopeammin kun virheitä ei piilotella.

George listaa mindful leaderin ominaisuuksia mm. näillä sanoilla: focused, passionate, creative, powering and serving people, compassionate. Mindfulnessharjoitteet auttavat näiden kaikkien ominaisuuksien saavuttamisessa. Keskittymiskyky paranee, teet luovempia ratkaisuja, sopeudut muutoksiin ketterämmin, itsemyötätunnon löytämisen kautta empatiakyky paranee, tulet paremmaksi kuuntelijaksi ja kommunikointitaidot vahvistuvat. Löydät myös kenties vastauksen kysymyksiin mikä on minun tarkoitukseni, intohimoni elämässä, miten voin lisätä hyvinvointiani ja miten jaan näitä vahvuuksiani läheisteni kanssa.

George lopettaa luentonsa kertomukseen kuolinvuoteellaan lepäävästä isoisästä, jolta lapsenlapsi kysyy: Papa Bill, what did you do to make the world a better place? Niin, meillä jokaisella on jotain arvokasta annettavaa itsellemme, läheisillemme, yhteisöllemme. Tunnistatko omat voimavarasi, tunnetko jo oman tarkoituksesi?

Jos haluat tietoa tulevista stressinhallinta- ja mindful leader-kursseistamme, liity postituslistallemme tästä


0 kommenttia

Vastaa