Kokeeseen osallistujilla oli 4 kpl 30 minuutin kokousta, ilman taukoja ja taukojen kanssa. Tauot kokousten välillä kestivät 10 minuuttia, jonka aikana osallistujia ohjattiin tekemään mindfulness-harjoituksia. Mitä punaisempana kuva hehkuu, sitä kovempi on stressi ja sitä vaikeampi keskittyä.

Tauoilla on väliä, jos haluat saada ihmiset kokouksiin virkeinä ja keskittyneinä. Tauko, jossa mieli ohjataan aktiivisesti palautumaan, laskee stressiä ja auttaa keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.
Jos tästä jotain kannattaa oppia sen lisäksi, että mindfulness toimii tässäkin, niin
? vähemmän kokouksia
? lyhyempiä kokouksia
? kokousten väliin pitää jäädä laadukkaita taukoja
Näin saat firman sisäiseen etäkokoukseen keskittyneitä tyyppejä, joiden aivot raksuttavat optimi suoritustasolla, ideoita pulppuilee ja tehdään upeita päätöksiä:
Aloita sillä, että nyt pidetään tauko.
5-10 minuuttia ja sinä aikana ei saa tehdä mitään työhön liittyvää vaan sen on tarkoitus olla laadukas tauko.
Tauon aikana voi vaikka:
? tehdä mindfulness-harjoituksen
? laittaa silmät kiinni, hengitellä ja haaveilla eli levähtää hetken
? käydä ulko-ovella hengittelemässä raikasta ilmaa
? kävellä reippaasti talon ympäri
? kuunnella pari lempibiisiä (ja tanssia)
? tehdä 10 punnerrusta/kyykkyä/haarahyppyä/burbeeta…
? hörpätä kahvit/teet tuoksutellen, maistellen ja aidosti nauttien siitä juomasta
Tehdään siis jotain sellaista, mikä virkistää ja antaa aivojen palautua hetken. Tauon aika säästetään moninkertaisena kun koolla kokouksessa on ihmisiä, jotka on a) hereillä b) keskittyneitä c) iloisesti yllättyneitä eli positiivisella asenteella mukana.
In-house mindfulness-ohjelmat ovat olleet käytössä mm. SAP:lla, Applella, Googlella ja Nikella jo vuosia. SAP laski mindfulness-investoinnin ROI:ksi yli 200%! Rakennamme organisaatiollenne sopivan mindfulness-ohjelman, jolla varmistatte, että ihmiset ovat tuottavia ja hyvinvoivia vielä iltapäivän kokouksissakin.
Miten keskittyä paremmin? Katso kolme askelta keskittymiseen täältä: